De Grrroentjes

Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost De Grrroentjes

Welkom bij de Grrroentjes

Een paar van onze ideeën: Minibos met klimbomen, waterspeelplaats, zwerfafval opruimen, groene schoolkpleinen, meer bomen, vogelhuisjes en incetenhotels maken, fuitbomen planten en fruit plukken…

In 2020 waren een klein groepje vrienden het saaie Hazerswoude-Rijndijk zat. Ze stoorden zich aan het vele zwerfvuil en waren boos dat de bomen waar ze hun boomhut in hadden gemaakt gekapt werden. Ze konden geen nieuwe bomen vinden om een goeie hut in te maken. Nergens konden ze goed in de natuur spelen!

Ook vonden deze kinderen van basisscholen de J.P.F. Steyeart en de Tweeklank de schoolpleinen niet goed voor het milieu; teveel stenen.

Dit kleine groepje vrienden besloten hun andere vrienden erbij te halen om hier verandering in te brengen. En zo ontstond de groep “De Grrroentjes”; kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar met verschillende ideeën over wat er anders moet in het groen van Hazerswoude-Rijndijk met het oog op hun toekomst en belangen. Ze komen op niet vastgezette tijden bij elkaar en hebben contact via een groepsapp.

De jongste vrijwilligers van ons De Grrroentjes

Zij steken de handen uit de mouwen, om onze leefomgeving groener te maken! 

?????

Vrijwilliger

?????

Vrijwilliger

?????

Vrijwilliger

?????

Vrijwilliger

?????

Vrijwilliger

Help mee, word ook Grrroentje!

Vind je het leuk om in je eigen leefomgeving bezig te zijn? Of om je op een andere manier voor onze mooie dorp in te zetten?
Word dan vrijwilliger bij het Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk oost!